vineri, 25 decembrie 2009

Sfaturi pentru viitorii angajati ai lui Radu Furnica

Draga viitor/viitoare angajat/angajata a lui Radu Furnica,

Fii pregatit/pregatita sa fii un nenoricit/o nenoricita care isi mananca o paine doar pentru ca ii este mila lui Radu Furnica de tine.

Special pentru baieti:
Primul lucru pe care sa il faceti este sa ii spuneti lui Radu Furnica, ca angajat al lui, ca aveti prietena sau sunteti casatoriti. Altfel, pe langa epitetul de nenorocit, veti mai capata onorabila denumire de poponar.

Special pentru fete:
Nu va angajati la Radu Furnica pentru ca veti regreta fiecare secunda petrecuta in prezenta lui sau cand este la birou.

Radu Furnica este presedintele Leadership Development Solutions (executive search), Brainbank (recrutare middle management) si Talent Gate (recrutare entry level), impreuna formand Leadership Alliance.

vineri, 11 decembrie 2009

Radu Furnica

Radu Furnica este fostul meu boss.

Acest post este modificat in urma mesajelor pe care le-am primit de la fostii mei colegi. Ei imi sugereaza ca acest blog nu ar trebui sa exprime doar frustarile mele si caracteristici generale ale lui Radu Furnica, ci sa povesteasca intamplari reale care sa confirme cele spuse de mine.

Astfel incat ii invit, atat pe fostii mei colegi cat si pe fostii lui clienti, sa imi trimita texte cu intamplari pe adresa opizdulice@gmail.com si le promit ca le voi publica integral, asa cum imi sunt trimise.

Imi voi exprima in continuare si nemultumirile mele pentru ca Radu Furnica este un vanzator foarte bun de iluzii. Ne-a promis, mie si colegelor mele, marea cu sarea, dar nu a facut altceva decat sa ne trateze ca pe niste sclavi si sa ne sileasca sa facem multe lucruri lipsite de etica in legatura cu clientii nostri, sa ii mintim in proiecte si sa facem in asa fel incat sa plasam neaparat un om, chiar daca nu era cel mai bun, doar ca sa isi ia el banii.

Pana acum nimeni nu a spus nimeni nimic despre el rau sau bun. Eu vreau sa va spun ce fel de om este pentru ca cei care vor lucra pentru el in viitor si corporatiile care ii vor fi clienti sa stie cu cine au de-a face.

Expresiile vulgare intalnite in text sunt cele folosite in fiecare zi de Radu Furnica, astfel incat o sa rog cititorii sa nu se simta ofensati de limbajul meu. Eu doar reproduc in scris un stil de exprimare.

Radu Furnica este presedintele Leadership Development Solutions (executive search), Brainbank (recrutare middle management) si Talent Gate (recrutare entry level).

Va urma

miercuri, 9 decembrie 2009

Radu Furnica si expatii

Gasiti parerea lui Radu Furnica despre expati aici:

http://www.businessmagazin.ro/analize/resurse-umane/radu-furnica-majoritatea-expatilor-sunt-niste-mercenari-4027101

Dupa cateva pahare de whisky are o parere si mai buna: sunt niste nenorociti, o marfa pe care ii vinde sau pe care ii fraiereste. Ii priveste cu aceeasi scarba pe straini cum ii priveste si pe directorii de companii pe care el ii considera securisti.

A fost si el un fost securist pe vremea cand era capitan de vas, dar acum ii uraste. Acest lucru il recunoate si el in articole in mod indirect: "Inainte, prin anii ‘70 stiam cu totii ca cei care erau promovati erau ofiteri de securitate sub acoperire," http://www.romanialibera.ro/a92338/radu-furnica-nu-sunt-asul-din-maneca-lui-voiculescu.html

Radu Furnica este presedintele Leadership Development Solutions (executive search), Brainbank (recrutare middle management) si Talent Gate (recrutare entry level).

Va urma:
Radu Furnica si clientii corporate
Radu Furnica si salariatii

sâmbătă, 5 decembrie 2009

Radu Furnica si femeile

Toate femeile pentru Radu Furnica sunt pizdulici sau pizde proaste. Sunt exact cuvintele folosite de el la adresa tuturor femeilor ... fara nici o exceptie. Acest mod de a vorbi era folosit si atunci cand erau femei de fata, mai ales cele din managementul companiei.

Salariatele lui, inclusiv eu, eram niste pizdulice proaste care trebuiau sa faca ce li se spune si sa stea la birou pana la ore tarzii fara nici o plata suplimentara. Asta o sa va povestesc la capitolul Radu Furnica si salariatii.

Referitor la femei, Radu Furnica avea aceeasi parere despre angajate, despre clientii, directoare de HR sau acele femeile care veneau la interviu: daca erau tinere erau niste pizdulici iar cele mai in varsta erau niste pizde proaste care nu stiau nimic si ii datorau lui totul.

In concluzie, este un om care nu are nici un fel de respect fata de femei si care crede ca femeile ar trebui doar sa stea la cratita si sa faca copii.

Va urma:
Radu Furnica si expatii
Radu Furnica si clientii corporate
Radu Furnica si salariatii

miercuri, 2 decembrie 2009

Radu Furnica si clientii corporate

Managerii din companii sunt niste impostori cu exceptia celui 3% pe care ii stie personal Radu Furnica.

http://www.businessmagazin.ro/analize/resurse-umane/radu-furnica-majoritatea-expatilor-sunt-niste-mercenari-4027101

Managerii romani care nu sunt considerati impostori de Radu Furnica, au parte de un tratament diferit. Radu Furnica are o stampila cu textul MUIE pe care o pune pe cv urile care nu ii plac. Cei alesi pe Short List si care trebuie sa se intalneasca cu clientul corporate, daca nu ii plac lui Furnica au parte de o stampila cu MUIE pe cv. Acesta este tratamentul pentru cei mai buni.

Ceea ce am scris nu este o exagerare. Exact asa procedeaza. Isi incepe ziua cu un gin sau un whisky si pana incepe sa "munceasca" este deja ametit bine si morocanos. Nimeni nu intra in voie si terorizeaza pe toata lumea. Are un curaj foarte mare de a vorbi urat despre oameni mai ales cand ei nu sunt de fata.
Cand CV-ul pe care il are in fata e al unui om de succes, se simte obligat sa il acuze de ceva: securist, hot, prost si sa ii puna celebra stampila pe hartie pentru a isi intari spusele.

Corporatiile care recruteaza prin Furnica au parte de tratamente la fel de placute. Ii mulge de bani si apoi ii trateaza ca pe niste fraieri.
Exista doua tipuri de proiecte:
  1. cele in care lucreaza angajatii si care livreaza oameni de calitate selectati prin interviuri si recomandari
  2. cele pe care le lucreaza singur si in care el suna un prieten, care uneori nu are nici o legatura cu pozitia pentru care este recrutat, si pe care il vinde catre clientul corporate ca si cum ar fi gaina cu oua de aur. Clientul corporate il crede pe cuvant, bazandu-se pe reputatia lui, si apoi se trezeste intr-o situatie dezastruoasa.

Radu Furnica este presedintele Leadership Development Solutions (executive search), Brainbank (recrutare pentru middle management) si Talent Gate (recrutare pentru entry level).

Va urma:
Radu Furnica si salariatii

Puterea exemplului

Cu o floare nu se face primavara. La asta m-am gandit cand am creat acest blog. Am considerat ca va fi un esec pentru ca nu il va citi nimeni, iar un om ca Radu Furnica va ramane nu doar nepedepsit pentru rautatea lui, ci si un necunoscut.

Nu este cazul. Din doua motive:
1. Acest blog are mai multi vizitatori decat ma asteptam.
2. Mai sunt si alti angajati nemultumiti de sefii lor, iar cei carora le-a ajuns cutitul la os vor sa isi faca blogurile lor sau sa imi trimita mie textele sa le public.

Srpijin cu cea mai mare placere ambele variante.

Pentru cei care vor sa creeze astfel de bloguri nu este greu deloc.
Creati un cont de email pe google si un blog pe blogspot sau pe wordpress. Folositi un nume fictiv si scrieti numai dintr-un internet cafe.
Este normal sa ramaneti anonimi pentru ca asa incepe o revolutie.

Atat timp cat ceea ce scrieti este adevarul, oamenii vor intelege de ramaneti anonimi.
Un aspect care ne priveste in special pe noi, femeile, sunt situatiile de hartuire sexuala. Am suferit asa ceva si mi-a fost dificil sa depasesc momentul. Trebuie sa scrieti despre asa ceva pentru ca astfel de lucruri nu trebuie sa ramana nepedepsite.